Wat is Hallo Dokter?

Wij zijn een platform. Met HalloDokter kunt u een Online BeeldBellen Consult hebben met uw eigen zorgprofessional (bijvoorbeeld huisart of specialist) na een gemaakte afspraak, telefonisch of per e-mail. Met HalloDokter maakt u zelf een online medisch dossier aan.

Wat kan ik met HalloDokter?

BeeldBellen met uw zorgprofessional (arts/specialist e.v.a.). U kunt uw online medisch dossier bijhouden.

Waarom moet ik zelf een medisch dossier bijhouden?

Helaas is de uitwisseling van medische gegevens tussen zorginstellingen niet goed geregeld. Dit geld in Nederland maar helemaal als u in het buitenland bent. Als u medische zorg nodig heeft bij ander behandelaren dan uw huisarts/specialist of ziekenhuis dan kan dat voor vertraging of onduidelijkheden zorgen.

Met welke vragen kan ik terecht?

Via HalloDokter kunt u terecht met al uw gezondheidsvragen via online BeeldBellen Consult met uw eigen zorgverlener (bijvoorbeeld uw huisarts/specialist) na gemaakte afspraak. Soms is er lichamelijk onderzoek nodig dan word je uitgenodigd voor een onderzoek in de praktijk van je huisarts, specialist, behandelaar.

Wie kan er gebruik maken van HalloDokter?

Iedere Nederlander kan gebruik maken HalloDokter, BeeldBellen Consult. Maar LET OP! Iedereen moet zich inschrijven bij HalloDokter.

Wordt een BeeldBellen Consult van HalloDokter vergoed door de ziektekostenverzekeraar?

Het online BeeldBellen Consult via HalloDokter wordt vergoed door alle zorgverzekeraars tussen u met uw zorgprofessional (bijvoorbeeld huisarts/specialist). Het lidmaatschap bij HalloDokter hoort hier niet bij.

Wie zit er achter Hallo Dokter?

HalloDokter is ontstaan uit een denktank van patiënten, (para)medici, juristen, politici, ICT-ers en vele anderen. HalloDokter bestaat al meer dan 10 jaar en heeft in die tijd diverse innovatieve e-health oplossingen bedacht en ontwikkeld.

Kan de huisarts, behandelaar, specialist uw klacht beoordelen tijdens het BeeldBellen Consult van HalloDokter?

De huisarts, specialist e.v.a. heeft voldoende informatie die u geeft tijdens het Online BeeldBellen Consult. Wanneer dat niet het geval is, zal de huisarts/specialist u uitnodigen voor een fysiek consult in de eigen praktijk, huisartsenpost of polikliniek.

Wat kost HalloDokter voor de patiënt/zorgconsument?

Inschrijven is eenmalig en kost u niets. Daarna is HalloDokter de eerste zes maanden gratis. Na een half jaar bepaalt u of u het abonnement wilt verlengen, dan betaalt u € 1,50 per maand / € 12,– per jaar bij eenmalige incasso. Het abonnement is vanaf dat moment per jaar opzegbaar.

De kosten voor het BeeldBellen Consult worden direct door de zorgverzekeraar vergoed. Het lidmaatschap bij HalloDokter hoort hier niet bij.

Hoe veilig zijn mijn gegevens?

De beveiligingsstructuur van HalloDokter maakt gebruik van de nieuwste geavanceerde beveiligingstechnieken. Alle gegevens worden door HalloDokter uitsluitend in Nederlandse Datacenters opgeslagen die voldoen aan de hoogste normen zoals NEN 7510 en ISO 27001.

Toegang tot uw gegevens wordt beveiligd met uw persoonlijke e-mail adres en geheim wachtwoord.

Hoe blijft mijn medisch dossier actueel?

U dient zelf uw dossier actueel te houden door zelf nieuwe relevante medische gegevens toe te voegen.

Wordt er rekening gehouden met Privacy?

Uw gegevens zijn beveiligd en alleen voor u beschikbaar. Mocht u zich willen uitschrijven dan worden uw gegevens verwijderd. Mocht u zich later weer willen aanmelden dan moet u uw dossier aanmaken.

Waarom zou mijn huisarts medewerking verlenen aan HalloDokter?

De zorgprofessional (bijvoorbeeld huisartsen/specialist) hebben baadt bij een goede dienstverlening voor hun patiënten. Zeker in de huidige tijd voor een Corana vrije wacht- en spreekkamer.

Per 1 juli 2020 is het bij wet verplicht dat de zorgprofessional (bijvoorbeeld huisarts/specialist) om digitaal gegevens te delen met zijn/haar patiënt.

Wie heeft er allemaal inzage in mijn online medisch dossier?

Nadat u zich heeft aangemeld is uw online medisch dossier alleen voor u zichtbaar. U kunt toegang verlenen en weer intrekken aan derden voor het inzien van uw gegevens. De toegang kan worden verleend aan door HalloDokter gevalideerde en gecontroleerde zorgprofessional )bijvoorbeeld huisarts/specialist).

Verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, ARBO-artsen en verzekeraars zijn hiervan uitgesloten.